3 Temmuz 2014 Perşembe

Gözleriniz Artık Yorulmasın



    Uzun zamandır kullandığım bir uygulamayı tanıtmak istiyorum, özellikle de sahura kadar bilgisayar başında kaldığımız ramazan günlerinde hepimize iyi gelecek.

    Uzun süre bilgisayar karşısında oturunca gözlerimiz ağrıyor özellikle de geceleri çok yoruyor gözlerimizi. Hatta uyku düzenimiz bile şaşıyor, fazladan uyumak istiyoruz çok yorulmuşuz gibi. Bilim insanları araştırıp nedeninin mavi ışık olduğunu bulmuşlar. Mavi ışık gözü rahatsız edip uyumayı zorlaştırıyormuş.(İlgili kaynağa buradan ulaşabilirsiniz)

   Burada imdada f.lux yetişiyor. Uygulama ekranın renk sıcaklığını ayarlayarak mavi rengi azaltıyor ve ekran daha sarımsı-turuncumsu bir hâl alıyor.  

   Kendi sitelerindeki açıklama şöyle;
Geceleri cep telefonu ile mesaj yazan kişilerin yüzlerindeki hafif ürkütücü mavimsi parlaklığı fark ettiniz mi?
Ya da sabah kalktığınızda aklınıza gelen parlak fikri yazmak için bilgisayarınızı açtığınızda ekranınızdan dolayı rahatsız olduğunuz mu?
Gün içerisinde bilgisayarınızın ekranı iyi görünür. Çünkü ekranlar “güneş gibi” görülebilmesi için tasarlanmıştır. Ancak geceleri ise “güneş gibi” görünen bir şeye bakmamalısınız.                                                                                                          
 Peki renk sıcaklığı nedir?
      Fazla detaya inmeden açıklayacak olursak; renk sıcaklığı, kaynağına yakın bir renk tonu üreten    kara cismin sıcaklığıdır ve birimi Kelvindir.



  Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz. Ya da Türkçe kaynak için buraya bakabilirsiniz.

 F.lux öncesinde;




  F.lux sonrasında;

 


    Bana kalırsa uygulama çok iyi. Özellikle lens kullananlar kullanırsa aradaki farkı daha iyi anlar. Geceleri ekrana bakmak artık o kadar yormuyor ve zorlamıyor beni.


Programın sitesi: https://justgetflux.com/

2 yorum:

  1. Mükemmel bir yazı ellerine sağlık. İşime yaracak.

    YanıtlaSil
  2. http://forum.donanimhaber.com/m_96721309/f_//tm.htm#96825764
    bu da benden :D
    (konuda yazıyor ayrıntılar)

    YanıtlaSil